Parinti informati, copii protejati

Ati vazut cu siguranta, in luna iunie, stirile despre abuzurile comise asupra unor copii de educatoarele si femeia de serviciu de la o asa-zisa gradinita privata din Constanta. 
Prima senzatie care te cuprinde, intr-o asemenea situatie, indiferent daca esti parinte sau nu, este una de revolta impotriva sistemului de educatie din Romania, de la ministru si pana la ultimul angajat al acestuia. Incontestabil si firesc, cu totii stiind ca invatamantul prescolar ar mai putea fi imbunatatit sub o multime de aspecte.
Dar de aceasta data nu vorbim despre o instituitie ce intra sub autoritatea Ministerului Educatiei, pentru simplul motiv ca asezamantul cu pricina nu functiona legal ca gradinita, nu avea nicio autorizare sau acreditare, similar multor „gradinite” din Timisoara.
Daca privim cu putina detasare, cu totii putem fi de acord, in cazul de fata, ca o mare parte din vina se muta in ograda parintelui. Daca esti un parinte responsabil, ai obligatia sa verifici legalitatea functionarii institutiei in care lasi copilul dimineata si, in multe cazuri, il iei aproape de seara. Daca esti un parinte pentru care nu doar un tariful conteaza in alegerea gradinitei, ai obligatia sa intrebi daca aceasta este acreditata si daca are toate avizele in ordine. Cand esti parinte si te uiti in ochii copilului tau nu poti sa nu te intrebi cine i-a inveselit sau intristat clipele petrecute la gradinita, ce studii, experienta profesionala, calitati personale si mai ales caracter au angajatii acesteia, fie ea privata sau de stat.

Toate acestea si multe altele sunt intrebari legitime pe care orice parinte are nu numai dreptul, ci obligatia sa le puna inainte de a incredinta copilul cuiva.

Pentru a fi un parinte informat, citeste cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont la alegerea unei gradinite. 

Link

Postări populare